رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني خراسانرضوي:
استاندار جديد خراسان رضوي بايد اقتصاد استان را بشناسد
خبرگزاري تسنيم: رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني خراسانرضوي گفت: به نظر بنده استاندار جديد خراسان رضوي بايد شناخت مناسبي از ظرفيتهاي اقتصادي استان داشته باشد.
محمدحسين روشنک در گفتوگو با خبرنگار تسنيم در مشهد مقدس اظهار کرد: استان خراسانرضوي از پيچيدگيها و ويژگيهاي بسياري برخوردار است که هيچ يک از استانهاي کشور داراي اين ويژگيها نيست.
وي تصريح کرد: در کميسيون تجارت اتاق بازرگاني خراسانرضوي به دنبال شناسايي مشکلات فعالان اقتصادي و انتقال آن به مسئولان براي چارهجويي هستيم.
رئيس کميسيون تجارت خارجي اتاق بازرگاني خراسانرضوي افزود: براي پيدا کردن راههاي آينده در حوزههاي مختلف اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي بايد نظري برگذشته انداخت و با مرور آن و شناخت نقاظ ضعف و قدرت براي آينده تصميم گرفت.
استاندار خراسانرضوي در حوزه اقتصادي عقلگرا و خردگرا عمل کند
وي در ارتباط با انتخاب سکانداران استانداري خراسانرضوي اظهار کرد: در حال حاضر مديريت استان مشخص نيست و چون ريشه معضلات و مشکلات کشور اقتصادي است به نظر بنده بايد فردي انتخاب شود که اقتصاد استان را بشناسد.
رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني خراسانرضوي افزود: خراسانرضوي يکي از استانهاي استراتژيک و مهم کشورمحسوب ميشود بنابراين بهتر است استانداري براي آن انتخاب شود که در حوزه اقتصادي عقلگرا و خردگرا عمل کند.
مشکلات اقتصادي کشور ناشي از بيبرنامگي است
روشنک معضلات و مشکلات اقتصادي کشور را ناشي از بيبرنامگي دانست و بيان کرد: با مرور چند سال اخير در بخش اقتصادي متوجه بيبرنامگي دولت دهم در حوزه واردات کشور ميشويم.
وي با تاکيد بر اينکه متاسفانه بيبرنامگي دولت دهم در بخش واردات تنها سبب تزريق ارز بدون هدف به بازار شد، تصريح کرد: اين امر سبب شد تا به جاي دادن يارانه به صنايع توليدي کشور به توليد کننده خارجي يارانه دهيم.
رئيس اتحاديه وارکنندگان مواد اوليه خراسانرضوي با بيان اينکه هيچ برنامه مدون قابل پيگيري در دولت دهم براي سازماندهي واردات وجود نداشت، گفت: لازمه صادرات موفق سازماندهي خوب در بخش واردات است و در واقع واردات کمک بزرگي به بخش صادرات ميکند.
روشنک خاطرنشان کرد: براي واردات موفق بايد سه نکته را مد نظر قرار داد، يکي از آنها وارد نکردن اقلام و کالاهايي است که ميتوان در داخل کشور توليد کرد.
وي عنوان کرد: در درجه دوم بايد در نظر گرفت که کالاي وارداتي تا چه مقدار در توليد کشور نقش دارد و در درجه سوم بررسي نگاه صادرات به اين کالاها است.
دولت يازدهم واردات را هدفمند کند
رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني خراسانرضوي تاکيد کرد: دولت يازدهم بايد هدفمند کردن واردات را در برنامههاي خود لحاظ کند و براي اين امر بايد بررسي کند که براي تامين نيازهاي توليد کشور چه کالاهايي و به چه ميزان بايد وارد شوند، همچنين بايد تامين راههاي ارز براي واردات را در نظر بگيرد.
روشنک افزود: براي صادرات بايد مواد اوليه وارد شوند و در اين راستا نخستين اقدام دولت يازدهم بايد تهيه ليستي از اجناس وارداتي، ميزان ارز هزينه شده براي واردات و بررسي ضعفهاي دولت گذشته در اين حوزه باشد.
وي با بيان اينکه براي رونق صادرات ابتدا بايد هدف از صادرات مشخص باشد، خاطرنشان کرد: بايد مازاد توليد کشور را که سبب ارزآوري ميشود صادر کرد.
صادر کننده نمونه کشوري عنوان کرد: فراهمسازي بستر و اعتماد بازارهاي بينالمللي براي صادرات صورت گيرد تا با مشارکت صادرکنندگان در بازارهاي خارجي رونق اقتصادي را براي کشور به ارمغان آورد.
صادرات با انگيزه اشتغالزايي در کشور دنبال شود
روشنک تاکيد کرد: صادرات را بايد با انگيزه اشتغالزايي در کشور و پر کردن ظرفيتهاي توليدي و با يک برنامهريزي صحيح و مدون اجرايي کرد.
وي با اشاره به مشکلات صادرکنندگان و واردکندگان اظهار کرد: متاسفانه ممنوعيت و محدوديتهايي براي صادرات در دولت نهم و دهم ايجاد شد که اين امر شوکي را به فعالان اقتصادي وارد کرد بنابراين در دولت جديد بايد حوزه صادرات داراي برنامه باشد و اگر روزي دولت مجبور به ممنوع کردن صادرات شد تبعات آن را بسنجد.
رانت اطلاعاتي يکي از معضلات حوزه تجارت
رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني خراسانرضوي يکي ديگر از مشکلات صادرکننندگان و واردکنندگان را در نقل و انتقال پول دانست و گفت: به دليل ساز و کارهاي طراحي نشده در داخل و همچنين تحريمها صادرکنندگان و واردکنندگان در نقل و انتقال پول با مشکل مواجهه هستند که البته ميتوان تحريمها را دور زد اما براي ساز و کارها نيازمند برنامهريزي هستيم.
روشنک تصريح کرد: نبود ثبات در وضع قوانين از ديگر مشکلات فعالان اقتصادي است، متاسفانه قوانين به صورت يک طرفه وضع ميشود و رانت اطلاعاتي يکي از معضلات حوزه تجارت است.
حمل و نقل ريلي يکي از مشکلات چندين ساله بازرگانان خراسانرضوي است
وي در ارتباط با مشکلات واگنهاي صادراتي خراسانرضوي گفت: حمل و نقل ريلي يکي از مشکلات چندين ساله بازرگانان استان بوده و حداقل 10 سالي است که بخش تجارت خراسانرضوي به دنبال برطرف کردن اين معضل است چون تاثيرگذاري بسياري در صادرات استان دارد.
رئيس اتحاديه وارکنندگان مواد اوليه خراسانرضوي عنوان کرد: سازمانهاي خراسانرضوي براي واردات و صادرات ميخواهند تمام جزئيات قانون را نيز اجرا کنند که اين امر سبب شده تا وارکنندگان کالا از آسياي ميانه که از حمل و نقل ريلي استفاده ميکردند، هماکنون کالاي خود را از بندر اميرآباد ترخيص کنند.
ترخيص کالا از ساير استانهاي کشور بسيار سادهتر از خراسانرضوي است
روشنک بيان کرد: ترخيص کالا براي بازرگانان ساير استانهاي کشور بسيار سادهتر از خراسانرضوي است بنابراين بازرگان اين استان تمايل دارد تا کالاي خود را از ديگر نقاط کشور وارد کند.
وي در ارتباط با واردات استان اظهار کرد: مواد اوليه غذايي همچون گندم، جو، ذرت، کنجاله سويا، دانههاي روغني و مواد اوليه نساجي و صنايع فلزي از کشورهاي آسياي ميانه، روسيه، اکراين، هند و پاکستان به استان وارد ميشود.
کارآفريني راهحل برطرف کردن مشکلات اقتصادي
رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني خراسانرضوي بيان کرد: براي رفع مشکلات اقتصادي و بيکاري و اشتغالزايي بايد به حوزه کارآفريني توجه و براي ارتقاي آن تلاش شود.
روشنک خاطرنشان کرد: بايد در جامعه براي کارآفرينان ارزش و جايگاه ايجاد کرد تا از اين طريق به جاي راکد نگه داشتن سرمايهها با افتخار به دنبال توليد در بخش صنعت و کشاورزي برويم و اين امر زماني محقق ميشود که کارآفرين از ارزش اجتماعي بالايي برخوردار باشد.
ثبات قيمت تخم مرغ با بهاي تعيين شده محقق ميشود
وي با اشاره به افزايش قيمت تخم مرغ اظهار کرد: افزايش قيمت تخم مرغ در امروز به پايان سال گذشته بازميگردد که مرغدار با نصف قيمت تمام شده محصول خود را ميفروخت.
رئيس کميسيون تجارت اتاق بازرگاني خراسانرضوي خاطرنشان کرد: متاسفانه مسئولان وقت آن زمان، به راحتي از کنار ارزاني قيمت تخم مرغ گذشتند و زيان آن موقع مرغدار سبب شد تا بسياري از آنها ورشکست و ظرفيت مرغداريها خالي بماند که نتيجه آن گراني تخم مرغ در امروز است.
روشنک تاکيد کرد: براي ثبات قيمت بايد يک بهاي تعيين شده در نظر گرفته شود ودولت زيان مرغدار را جبران کند تا چنين معضلي به وجود نيايد.